woensdag 10 februari 2016

Witoogeend in de Alblasserwaard!

Gisteren werd er hartje Sliedrecht een mannetje witoogeend gevonden. Bij het zien van de foto's, en met de locatie in het achterhoofd, stempelde ik de vogel meteen als escape.
Vanochtend was het Bastiaan vd Wetering de die vogel weer terugvond, en hem over de app-groep gooide. In de loop van de dag kwamen meer lokale vogelaars kijken. De vogel bleek vrij schuw te zijn, had gave vleugels en was ongeringd! Ook bleek de vogel niet afkomstig te zijn bij de lokale kinderboerderij. Klinkt toch goed voor een wilde!

Toen begon het bij mij dus te kriebelen. Als er zo'n soort in de Alblasserwaard zit, moet je erg eigenlijk wel even langs! Maar ja, dan ben je aan het werk... Na het werk als een speer naar huis gegaan. Met de tong op de grond stapte ik binnen, en vroeg m'n moeder met m'n liefste blik of ze Jefta en mij even richting Sliedrecht zou willen rijden. Wat bleek, ze wilde het nog ook!

Rond een uur of 5 reden we de Ijsbaan (straat) op, en was het fraaie mannetje witoogeend al snel gevonden! Ondanks dat de aparte plek, lijkt de vogel inderdaad aardig wild te zijn! In de tijd dat we hier stonden liet de eend zich in het steeds minder wordende licht prachtig zien. Heerlijke soort voor de Alblasserwaard!



                                          Witoogeend

Achteraf maar goed ook dat we zo overhaast nog zijn wezen kijken, de volgende dag was hij namelijk verdwenen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten